Ontdek en beleef

RUST, NATUUR EN CULTUUR

ONTDEK EN BELEEF

Casa el Zorro is een plek voor rust- en/of cultuurzoekers met een levendig dorp dichtbij. In het huis is een boekenkast met o.a. veel toeristische en historische informatie. Onderstaand een korte impressie van het prachtige Andalusië. Archidona de eerste grotere plaats is 15 minuten rijden. Antequera ligt op 25 km en heeft veel historisch interessante gebouwen en ligt dichtbij El Torcal met zijn bijzondere rotsformatie. Het huis ligt ook ideaal voor tochten in de natuur naar bijvoorbeeld de stuwmeren El Chorro, Iznajar, Periana en Viñuela, en de dorpjes Alfernate en Alfernatejo. Caminito del Rey is een HEEL BIJZONDERE ERVARING. De uitgebreide video hierover geeft een mooi beeld, Strand (Torremolinos met goede parkeergelegenheid) en steden als Granada (Alhambra), Córdoba (Mezquita), Malaga en Ronda zijn makkelijk te bereiken. Ook ligt in de woning een map met mooi beschreven wandelingen in de directe omgeving.

ARCHIDONA

Het stadje Archidona ligt 15 minuten rijden van Casa el Zorro. Het authenthieke plein Plaza Ochavada in het hart van Archidona en het heiligdom hoog boven Archidona met spectaculaire uitzichten zijn zeker een bezoek waard.

ANTEQUERA

Ongeveer een half uur rijden van Casa el Zorro ligt Antequera aan de voet van de Sierra de Chiminea. Boven op de Cerro de San Cristóbal staat de Moorse Alcazaba en daar vlakbij de renaissancekerk Santa María. Hier is een prachtig uitzicht over de witte huizen, kloosters en kerken. Na de 'Reconquista' of herovering in 1410 werden veel moskeeën vernield en kwamen er kerken in de plaats. Zo zie je nog steeds mooie gothische kerkjes, barokke klokkentorens, pittoreske fonteintjes in Renaissance stijl. Gezellige pleintjes met rondom witte huisjes maken het plaatje compleet! Niet ver van Antequera bevindt zich het LOBO PARK Antequera, in een prachtig ongerept natuurgebied. Hier leven verschillende wolvensoorten in een semi - natuurlijke omgeving. Ten noordwesten bevindt zich Laguna de Fuente Piedra. Hier komen flamingo's voor. De Conjunto Dolmenico, de hunnebedden van Antequera, zijn grotten en getuigen van zeer vroege bewoning.

TORCAL

Een bezoek aan Antequera is te combineren met een wandeling in het natuurreservaat El Torcal, amper 13 kilometer ten zuiden van Antequera. Het is één van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië, dankzij spectaculaire kalksteenformaties. Het lijkt wel of je je nu plots in de Prehistorie bevindt, afgezonderd van de rest van de wereld. Je kunt er allerlei dieren zien, van vogels tot steenbokken en hagedissen. Ook voor kinderen is dit een unieke belevenis. Er zijn drie mogelijke routes voor een wandeling. Ons advies: neem een vest mee.

EL CAMINITO DEL REY

Ook een bijzondere ervaring is de Caminito del Rey. Zie uitgebreide video. Kaartjes dienen LANG van te voren besteld te worden. Er is een bezoekerscentrum "Centro de Recepción de visitantes" net voor kruispunt richting Alora en El Chorro. Vanaf deze parkeerplaats gaat een shuttlebus naar de toegang en einde van de Caminito del Rey. Je moet over een redelijke conditie beschikken en beslist geen hoogtevrees hebben om deze 7,5 km te lopen!

GRANADA

Het Alhambra - hoogtepunt van Moorse bouwkunst staat op de Sabica-heuvel. De met eeuwige sneeuw bedekte toppen van de Sierra de Nevada, die zich in de verte aftekenen, vormen een prachtig decor. Het is een genot om door de tuinen van de Generalife te wandelen. De Torre de la Véla geeft zicht over hele stad. Ook de ommuurde oude Moorse wijk Albaicín. In de oude stad ligt Mirador San Nicólas met een prachtig uitzicht over het Alhambra.

CORDOBA

Ooit was Córdoba het stralende middelpunt van het kalifaat van Al Andaluz. De oude binnenstad, met de Mezquita en de voormalige joodse wijk, is zeker een bezoek waard. De nauwe kromme straatjes met eenvoudige witte huizen vol bloemen bieden een schilderachtige aanblik. Voor de poort van Córdoba liggen de overblijfselen van de vroegere paleisstad de Medina Azahara.

MALAGA

Het centrum van het zuiden is zeker een stadswandeling waard. Op de muren van het Castillo de Gibralfaro, waarvan de geschiedenis tot de 13de eeuw terugvoert, is een wandelgebied aangelegd met een mooi uitzicht over de stad, de haven en omliggende bergen.

RONDA

Dit prachtige bergstadje ligt onaantastbaar op een hoge bergrug. Tussen de oude stad en het nieuwere gedeelte ligt El Tajo een 160 m diepe kloof.